MENU 

Podkategorie

  • Zestawy sushi

    Zestawy sushi

    W Maiko Sushi Wrocław przygotowaliśmy dla klientów coś, obok czego żaden miłośnik kuchni japońskiej nie przejdzie obojętnie. Mowa o perfekcyjnie skompletowanych zestawach sushi. Opracowaliśmy je z myślą o podniebieniu klientów!

    Kuszące zestawy sushi dla każdego

    Czasem trudno zdecydować się na jeden typ sushi. Zwłaszcza, gdy wybór jest tak szeroki jak w wrocławskim Maiko Sushi. Doświadczenie podpowiedziało nam, że nasi klienci pokochają zestawy - nie myliliśmy się. Stworzyliśmy połączenia w oparciu o wyrafinowane poczucie smaku. Postawiliśmy na różnorodność kompozycji. Dla każdego coś pysznego! Ale do konkretów, jakie zestawy sushi znajdziesz w naszej ofercie?

    Znajdziesz tu zestawy zawierające od 8 do 82 sztuk, złożone z różnych typów sushi. Jest to zatem propozycja idealna nie tylko dla pojedynczych klientów, par, rodzin i grup przyjaciół. To także forma luksusowych przekąsek na eventy biznesowe i rodzinne. Nawet jeśli Twoi bliscy i partnerzy biznesowi nie są koneserami sushi, z pewnością po takim poczęstunku nimi zostaną. W końcu owoce morza i ryby od sprawdzonych dostawców od lat uznawane są za rarytas - i nie bez powodu!

    Zestawy sushi o jakich Ci się nie śniło

    Znajdziesz tu wszystko, od prostych zestawów nigiri dla koneserów tradycyjnej kuchni japońskiej, poprzez zestawy sake futo i sake maki, aż po różnorodne uczty zawierające unagi tuto, california roll, hosomaki, uramaki i więcej! Przykładem takiej uczty jest na przykład Set Maiko zawierający aż 36 sztuk wyśmienitego sushi. W zestawie znajdziesz między innymi różne odmiany nigiri, sake futo, kappa maki, sake maki oraz uramaki.

    Jeśli Ty i Twoi goście zamiast surowych ryb i owoców morza preferujecie te smażone bądź grillowane, Maiko Sushi również stanie na wysokości zadania. Zwróć uwagę na Set Tempura, w którym skomponowaliśmy sushi z łososiem, węgorzem czy krewetkami w tempurze. To sposób obróbki, który ma wielu zwolenników ze względu na chrupkość i niesamowity aromat. Grillowane sushi znajdziesz między innymi w zestawie Set Hot. Ta propozycja będzie odpowiednia, jeśli kochasz sushi z grillowanym łososiem, węgorzem bądź krewetkami i paluszkiem krabowym. Jako dopełnienie wykwintnych smaków zastosowaliśmy avokado, dressingi, owoce liczi, serki philadelphia, melon, tradycyjne sosy japońskie.

    Gdy stawiasz na luksus szerokiego wyboru zamów największe i najbardziej zróżnicowane zestawy sushi. Set Maiko Mega Sushi zawiera nigiri z łososiem, okoniem morskim, rybą maślaną, ośmiornicą czy węgorzem. Oprócz tego posmakujesz futomaki z grillowanym łososiem i california roll z krewetkami w tempurze. Koneserzy pokuszą się na futomaki z tatarem z łososia. Jak zwykle smak sushi został uwydatniony pysznymi owocami, warzywami i dodatkami. Wegetarianie chętnie sięgną po maki z ogórkiem czy marynowaną japońską rzepą.

    Jak widzisz, oferta Maiko Sushi jest niezwykle zróżnicowana. Zatem zapoznaj się bliżej z naszym menu i wybierz zestaw idealny dla siebie, swoich przyjaciół i gości. Dajemy gwarancję jakości i smaku, którym nie oprą się nawet najbardziej wymagający.

  • Zestawy sushi w promocji
  • Lunch

    OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU 12:00 - 16:00

    Przerwa na lunch kojarzy się głównie z krajami zachodu. Jednak w Japonii tradycyjne bento przygotowywane są już od ery Edo. Warto zdecydować się na japoński lunch złożony z ulubionych typów sushi, zupy i innych dodatków. To cały zestaw wartości odżywczych, który doda Ci sił do dalszej pracy.

    Sushi na lunch - czemu nie?

    Sushi to pomysł na zdrowy lunch, który można pochłonąć w kilka chwil, by od razu poczuć się lepiej. Warto wiedzieć, że w Japonii bento często przybiera formę małego dzieła sztuki, podobnie jak sushi. Bywa, że domownicy tworzą lunch przypominający obraz. Również pudełeczka, w których umieszczany jest lunch często są tworzone samodzielnie, z wielkim pietyzmem. Oczywiście, zdarza się również, że bento jest podawane w plastikowym pudełku śniadaniowym.

    Japoński lunch nie przybiera formy typowych kanapek do pracy. Przeciwnie, jest to pełnowartościowy posiłek. Taki niewielki posiłek na wynos może różnić się składem, podobnie jak obiad, kolacja czy śniadanie. Już samo sushi złożone jest z kilku uzupełniających się wzajemnie składników. Oprócz tego w zestawie może znaleźć się aromatyczna, sycąca i rozgrzewająca zupa, a także inne pyszne i zdrowe dodatki. O jakim lunchu marzysz dzisiaj?

    Pełnowartościowy lunch japoński

    W zestawie Premium Lunch proponujemy zupę misoshiro, sałatkę wakame oraz różnego typu sushi. Wśród dostępnych opcji znajdziesz zarówno propozycje dla smakoszy surowych ryb, jak również dla miłośników tych grillowanych. Zaspokoisz głód wybierając Sake Futo, Grill Futo, Ebi Futo czy Uromaki z Łososiem. Nie zapomnieliśmy również o vege sushi. Zestaw uzupełnij o dodatkowe rolki Tamago, Shimesawa i inne.

    Z kolei zupa misoshiro przez wielu uważana jest za najzdrowszą zupę na świecie. Jej właściwości zawdzięczamy sfermentowanej soi, która pełna jest składników odżywczych. Zastosowanie dodatków o wysokiej zawartości białka sprawia, że tą zupą naprawdę się najesz. Również w wersji Lunch Classic dostępna jest pyszna zupa misoshiro i odżywcze rolki sushi.

    Wybór treściwych posiłków jest bardzo ważny, zwłaszcza gdy chodzi o śniadanie i lunch. W końcu to właśnie w tym okresie dnia jesteśmy narażeni na największe zmęczenie. Istotna jest także regularność posiłków. W Maiko Sushi nie pozwolimy Ci zapomnieć o lunchu. Gdy raz zamówisz japoński zestaw do pracy, z pewnością wkrótce stworzysz swoją własną, japońską tradycję w postaci nowoczesnego bento.

    Zamów lunch z Maiko Sushi!

    Dlaczego warto zamówić lunch właśnie z Maiko Sushi? Ponieważ jesteśmy numerem jeden, gdy chodzi o sushi i kuchnię japońską we Wrocławiu. W naszym menu znajdziesz zarówno tradycyjne potrawy japońskie, jak też ich unowocześnione wersje. Stosujemy świeże składniki i przykładamy ogromną wagę do ostatecznego efektu, który zawsze musi być imponujący.

    Korzystając z naszych usług możesz poczuć się jak w kraju kwitnącej wiśni. Docenisz tą precyzję, przywiązanie do tradycyjnych składników i niezwykłe połączenia smakowe. Niezależnie od tego czy jesteś smakoszem sushi, czy może po prostu lubisz jeść zdrowo - nie zawiedziesz się.

  • Zupy

    Zupy 350ml

    Kuchnia japońska to nie tylko sushi. Nie przejdziesz obojętnie obok zupy misoshiro, rybnego bulionu i innych rozgrzewających propozycji. Legendarna zupa miso słynie ze swych właściwości prozdrowotnych i jest po prostu pyszna - ale to nie koniec, dlatego sprawdź, co jeszcze mamy do zaoferowania w tej kategorii.

    Pyszna i zdrowa japońska zupa misoshiro

    To rarytas wybierany zwłaszcza przez osoby chcące dbać o dobre samopoczucie i zdrowie. Dlaczego? Ponieważ to prawdopodobnie jedna z najzdrowszych zup świata. Zupa miso jest bowiem tworzona na bazie pasty ze sfermentowanej soi - natto. Pasta jest pełna ważnych enzymów, rzadkich witamin i innych składników odżywczych. Uzupełniona o glony staje się prawdziwą bombą minerałów. Dodatkiem do tej kompozycji mogą być najróżniejsze składniki, jak chociażby tofu, łosoś czy owoce morza. Dzięki temu jest niezwykle odżywcza. Zupa misoshiro jest nieco lżejsza niż ramen i inne zupy podawane z makaronem. Dlatego może być dobrą propozycją także dla osób dbających o linię. Oczywiście, na podkreślenie zasługuje również aromat, który jest niezwykle wyrazisty. Smakosze kuchni japońskiej wyczują w kompozycji tej potrawy niesamowity piąty smak, a więc umami, aromat charakterystyczny dla dań azjatyckich.

    Aromatyczne zupy azjatyckie w Maiko Sushi

    Tom yum czy też tom yam, to jedna z najsłynniejszych zup tajskich. Zachwycisz się idealnym połączeniem aromatów urozmaiconym o typowy dla tego regionu posmak kokosowy. Egzotyczny efekt zawdzięczamy właśnie zastosowaniu mleka kokosowego. To ostra zupa tajska, która rozgrzeje Cię nawet w najbardziej pochmurny dzień lub chłodny wieczór. W Maiko Sushi posilisz się zupą tom yum w stylu tradycyjnym, a więc podaną z krewetkami i grzybami słomianymi. Zupa tom yam często uzupełniana jest także o chilli, galandal i trawę cytrynową. To właśnie przyprawy stanowią istotny element kuchni azjatyckiej! Zupa przypadnie więc do gustu miłośnikom wyrafinowanych połączeń, egzotycznych smaków i świeżych krewetek. Z kolei champong, zwana równie champong lub champon, to zupa azjatycka podawana z owocami morza, makaronem udon i warzywami. Różne warianty tej potrawy są znane w całym regionie azjatyckim. To pożywna zupa, która w Maiko Sushi podawana jest na ostro.

    Skuś się na ciepłą zupę w wrocławskim Maiko Sushi

    W naszej ofercie znajdziesz także przepyszny bulion rybny w stylu japońskim i sycącą zupę dyniową. Bulion w stylu ramen to prawdopodobnie jedna z najbardziej znanych propozycji kuchni japońskiej. Nic dziwnego, ponieważ azjatycki bulion jest niezwykle aromatyczny, pełen przypraw. Tradycyjny sposób jego przygotowania pozwala na uzyskanie bardzo treściwej formuły, więc zupa naprawdę Cię nasyci i doda energii na resztę dnia. W Maiko Sushi podajemy bulion z łososiem, glonami wakame i warzywami. Wartą uwagi opcją jest zupa dyniowa, pełna witamin, gęsta i treściwa. Zamawiając tę potrawę możesz liczyć na doskonały smak, wysoką jakość i atrakcyjną cenę. To świetny wstęp do dalszej części pełnowartościowego posiłku. Co jeszcze zamówisz w Maiko Sushi? Zapoznaj się z pełna ofertą i skompletuj przepyszne zamówienie!

  • Sałatki
  • Pierożki

    Pierożki 5 sztuk

     

    Japońskie pierożki gyōza

    Kuchnia japońska to nie tylko sushi, owoce morza i ramen. Aby rzeczywiście poznać tradycję japońskiego gotowania, rozsmakuj się w oryginalnych propozycjach, takich jak pierożki gyōza. Choć danie to przypomina nasze rodzime pierogi, w rzeczywistości różnica jest ogromna. Musisz spróbować!

    Dlaczego musisz spróbować japońskich pierożków?

    Pierożki gyōza to pyszna i bardzo aromatyczna potrawa z długą historią. Nadzienie najczęściej sporządzone jest z mięsa lub warzyw. Istotnym uzupełnieniem są jednak przyprawy i dodatki, dzięki którym potrawa zyskuje specyficzny, typowo japoński aromat. Często stosowana jest pasta miso, imbir, czosnek, papryczki chili. Zwykle zastosowanie znajduje także kapusta pekińska, charakterystyczna dla dań kuchni wschodniej. Również samo ciasto zasługuje na Twoją uwagę. To tradycyjne, mączne ciasto, które po przyrządzeniu jest odrobinę chrupiące, lecz zarazem delikatne. Sposób przygotowania gyōza ma niebagatelny wpływ na ostateczny efekt. Wiele zależy od tego, czy pierogi są gotowane czy też podsmażane, a następnie podgotowane na patrze. Ten pierwszy sposób jest stosowany w kuchni chińskiej. Japończycy stawiają na chrupiące wykończenie! Jednocześnie, farsz pozostaje delikatny i świeży, nie jest przesycony podsmażonym tłuszczem.

    Pierożki gyōza jako pyszna przystawka

    Tradycyjnie, pierożki gyōza podawane są jako przystawka. W takim wypadku na talerzu podaje się zaledwie kilka pierogów. Możesz je maczać w sosie, aby dodać daniu jeszcze więcej aromatu. Oczywiście, jeśli kochasz pierożki tak bardzo, że chcesz stworzyć na ich bazie całą potrawę, niech nic Cię nie powstrzymuje! Możesz skomponować pierożki z sałatką, zupą, tatarem i japońskimi dodatkami. W Maiko Sushi zamówisz pyszne pierożki japońskie z różnymi nadzieniami. Zapoznaj się z naszym menu! Dostępne są pierożki z kurczakiem, odpowiednie dla miłośników klasycznych rozwiązań. A może chcesz posmakować czegoś wyrafinowanego? W takim wypadku wybierz pierogi  gyōza z kaczką. Jeśli wolisz owoce morza, proponujemy pierożki z krewetką. Poczuj smak wschodniej kuchni!

    Krótka historia japońskich pierożków gyōza

    Pierożki gyōza to tak naprawdę japońska wariacja na temat chińskiego dania jiaozi. Pierożki chińskie różnią się od japońskich pod względem sposobu przygotowania i często zawierają inny farsz. Są daniem tradycyjnie podawanym w czasie świętowania nowego roku. Ich historia sięga VI wieku p.n.e., jest więc o czym opowiadać. Na temat kulis powstania przepisu krążą legendy, Pierożki stały się elementem kuchni japońskiej dopiero w ubiegłym wieku. W ciągu kilkudziesięciu lat zyskały jednak ogromne uznanie wśród Japończyków i miłośników tradycyjnej kuchni wschodu.

    Jeśli chcesz sprawdzić, na czym polega sekret tego aromatycznego dania, zamów pierożki w Maiko Sushi. Jesteśmy prawdopodobnie najlepszą japońską restauracją we Wrocławiu, zatem warto spróbować! Wybierz nadzienie idealne i zamów dowolną ilość. Z pewnością wkrótce pierożki gyōza staną się Twoim ulubionym daniem.

  • Nigiri

    Nigiri x2 szt

    Nigiri sushi

    Nigiri zachwyca swoją prostotą. To rodzaj sushi składający się z ryżu i morskich dodatków. Może być podawane z surową rybą (często jest to aromatyczny plaster łososia, lecz nie tylko), krewetkami bądź innymi owocami morza. Gdy szef kuchni chce nieco urozmaicić tę wersję, przewiązuje nigiri wstążką sporządzona z nori, czyli suszonych alg.

     

    Kilka słów o nigiri sushi

     

    Warto wiedzieć, że nigiri jest najstarszym wariantem sushi. Z tego względu, pomimo swej prostoty - a może właśnie ze względu na nią - nigiri jest uwielbiane przez koneserów japońskiej kuchni. Sama nazwa jest równie prosta jak potrawa. Nigiri oznacza bowiem „ugniatać”. Ryż potrzebny do wykonania nigiri sushi jest odpowiednio ugniatany, celem stworzenia unikalnego, owalnego kształtu. Na jego wierzchu stosuje się krem wasabi, a ukoronowaniem są morskie delikatesy. Jako dodatek zastosowanie znajdują także inne, tradycyjne japońskie przysmaki. To na przykład marynowany imbir, japońska rzodkiew czy omlet. Z biegiem czasu pojawiły się odmienne potrzeby, dlatego obecnie nigiri jest podawane również z owocami morza w tempurze oraz opiekanymi rybami.

     

    W kuchni japońskiej niezwykle istotna jest równowaga smaków, a jednocześnie ich bogactwo. Nigiri powinno się spożywać, maczając je uprzednio w sosie sojowym - zawsze od strony ryby czy owoców morza. Ryż nadmiernie nasączony sosem traci swój unikatowy smak. Warto się delektować. A Ty, po jakie nigiri sushi sięgniesz tym razem? Korzystając z oferty Maiko Sushi można liczyć na duży wybór!

     

    Nigiri w ofercie Maiko Sushi

     

    W Maiko Sushi nigiri podawane jest z całą przysmaków. Dbamy o jakość komponentów, dlatego wybierają nasze nigiri możesz zasmakować prawdziwych rarytasów i świeżych ryb. Oprócz tradycyjnego łososia, znajdziesz tu wiele innych opcji.

     

    Proponujemy na przykład nigiri z kalmarem w tempurze, przewiązane algami. Hitem jest również nigiri z plastrem surowego okonia morskiego, tuńczyka, węgorza czy makreli. Smakosze chętnie sięgną po nigiri z surowym kalmarem, ośmiornicą bądź węgorzem. Surowa ryba i owoce morza to komponenty bogate w odżywcze tłuszcze, białko i witaminy. Nie mówiąc już o smaku, którego nie można przyrównać do smaku klasycznych potraw smażonych, pieczonych czy gotowanych. Szef kuchni doskonale wie, jak przygotować surowe przysmaki, by ich spożycie było bezpieczne dla konsumentów. Oferujemy także nigiri z japońskim omletem bądź omletem i avokado. Trudno przejść obojętnie obok naszych smażonych sakiewek z tofu. Miłośnicy opiekanych ryb również się nie zawiodą.

     

    Dlaczego warto wybrać właśnie Maiko Sushi? Ponieważ jesteśmy numerem 1. we Wrocławiu. Nie bez powodu! Przywiązujemy wagę do japońskich tradycji, uwzględniając przy tym nowoczesne formy i różnorodne potrzeby. Klienci cenią naszą kuchnię za jakość składników, ale również za sposób podania oryginalne nazwy i zabawę smakami. Oprócz nigiri proponujemy także pozostałe warianty sushi oraz inne tradycyjne potrawy japońskie. Warto zatem zapoznać się z całością naszego menu i wybrać zestaw japońskich potraw, który zachwyci nawet najbardziej wybrednych.

  • Hosomaki

    Hosomaki x6 szt

  • Futomaki

    Futomaki

    Futomaki to wybór odpowiedni dla tych, którzy chcą naprawdę nasycić się smakiem sushi. Jest to bowiem sushi z co najmniej czterema składnikami, bogate w dodatki. Sama nazwa futomaki pochodzi od słowa futoi, znaczącego „gruby” lub „tłusty”. Nie oznacza to jednak, że do jego sporządzenia stosuje się dużą ilość ryżu. Jego bogactwo stanowią surowe ryby, owoce morza i dodatki.



    Dlaczego warto zamówić futomaki?

    Futomaki należy do grupy zwanej maki-sushi, jest to więc sushi zawijane w papier z morskich alg. To największe z maki-sushi, ponieważ futomaki osiąga rozmiary nawet 4-6 cm. Nic więc dziwnego, że jest to jeden z najczęściej wybieranych rodzajów sushi. Aby sprostać wymaganiom smakoszy, szefowie japońskiej kuchni często podają tego typu potrawy w sposób dekoracyjny. Coraz częściej pojawiają się również nowe, urozmaicone wariacje. W Maiko Sushi podajemy na przykład futomaki zawinięte w japoński omlet zamiast alg. Co więcej, do przygotowania sushi stosujemy zarówno dodatki surowe, jak i opiekane lub owoce morze w tempurze. 



    Ze względu na popularność tego rodzaju sushi, menu jest bardzo zróżnicowane. Niektóre warianty są podawane z serkiem, avokado, tatarem i warzywami. Z tego względu futomaki jest bardzo sycącą opcją. Tego typu sushi może być podawane samodzielnie lub w zestawie z innymi wariantami. Aby dodatkowo zadbać o aromat, sushi warto zestawić z sosem sojowym, sosem wasabi czy też marynowanym imbirem. Tworzymy wyrafinowane kompozycje, takie jak Ebi Tiger Roll, czyli futomaki z krewetką tygrysią smażoną w tempurze, japońską rzodkwią, ogórkiem i pikantnym majonezem.



    Najlepsze futomaki - w ofercie Maiko Sushi

    W Maiko Sushi można liczyć na pełną feerię smaków. Przykładem jest Vege Futo Ten, a więc futomaki z z avocado, shitake, marynowaną tykwą, japońską rzodkwią, sałatą, ogórkiem i pikantnym majonezem. Na dodatek, otoczka utworzona z nori jest smażona w tempurze. Całość jest więc niezwykle aromatyczna i sycąca. Świetnym wyborem jest także Ebi Futo z krewetką, avocado, sałatą i sosem. To klasyczne futomaki otoczone nori, urzekające prostotą. Warto zwrócić uwagę także na Tuna Futo Ten z surowym tuńczkiem i avokado, podane po podsmażeniu w tempurze.



    W naszym sushi stosujemy nie tylko łososia czy krewetki. Znajdziesz tu także sushi z okoniem, rybą maślaną, kalmarem, tilapią, węgorzem czy seriolą. Wiemy, jak przyrządzić surową rybę, aby wydobyć cały jej smak z zastosowaniem pełni bezpieczeństwa. Prawdziwi smakosze sushi sięgną również po sushi z tatarem - i to nie byle jakim. Proponujemy futomaki z tatarem z łososia czy tuńczyka. Zwróć uwagę także na futomaki z kalmarem!



    To jednak zaledwie ułamek naszej oferty, dlatego koniecznie sprawdź nasze menu. Proponujemy całe zestawy sushi, jak i potrawy dobierane oddzielnie. W naszej ofercie znajdziesz także pyszne japońskie zupy, pierożki, desery, gunkany, tatary, zdrowe sałatki. A może skusisz się, by spróbować przysmaków szefa kuchni? Możliwości jest wiele, a my stajemy na wysokości zadania niezależnie od tego, czego potrzebuje Twoje podniebienie.

  • Uramaki

    Uramaki x6 szt

  • California

    Sushi California roll x4 szt

    Rolki sushi dostępne są w najróżniejszych odsłonach. W niektórych regionach świata szczególnie popularne są warianty stworzone z myślą o lokalnej społeczności. Tak jest w przypadku California roll czyli wariantu sushi, który powstał na słonecznym wybrzeżu USA.

    Kalifornijskie sushi, czyli California roll

    Kalifornijskie wybrzeże słynie z unikalnego stylu, również gdy chodzi o kuchnię. Mieszkańcy tego rejonu mają własny pomysł na sushi. Przede wszystkim, nie przypadły im do gustu glony umieszczone na zewnętrznej stronie rolek. Dlatego California rolls zwijane są odwrotnie, a zewnętrzną stronę zdobi kawior lub sezam. W klasycznym kalifornijskim sushi umieszcza się przede wszystkim mięso kraba i kawałeczki avocado. Brzmi naprawdę luksusowo i tak właśnie jest!

    Obecnie, stawiamy na nowoczesne, jeszcze bardziej urozmaicone wersje California roll.

    Pyszne California rolls w Maiko Sushi

    W Maiko Sushi znajdziesz kalifornijskie rolki w ekskluzywnej formie. To na przykład California roll z mango i łososiem w tempurze, avokado i krewetką lub węgorzem i wiele innych ciekawych propozycji. Zgodnie z tradycją słynnego wybrzeża, zewnętrzna strona rolek nie jest pokryta glonami. Również pod tym względem stawiamy jednak na oryginalność. Rollsy w naszym wykonaniu są pokryte łososiem, plastrami innych ryb czy też avocado. Dzięki temu ich smak jest wyrafinowany i delikatny. Proponujemy zarówno lżejsze, jak i nieco bardziej treściwe opcje. Sprawdź!

    Sushi z Kalifornii. Historia California roll

    Historia kalifornijskiego sushi jest skomplikowana, zasłużyła sobie nawet na własna stronę w Wikipedii. Stworzenie pierwszego California roll przypisywane jest kilku osobom i trudno określić, kto ma rację. Większość osób przyjmuje jednak, że ten rodzaj sushi powstał za sprawą Ichiro Mashity, który od czasu do czasu zastępował tuńczyka avokado. Początkowo California rolls były jednak tworzone w sposób klasyczny, pokrywały je glony. Mieszkańcy wybrzeża pozbywali się jednak glonów, więc wkrótce jeden z szefów kuchni (prawdopodobnie Ken Seusa) postanowił wprowadzić odwrócone rolki.

    Sushi typu California roll kiedyś i dziś

    California rolls stoły się popularnie w USA w latach 80-tych ubiegłego wieku. To właśnie dzięki stworzeniu tej kalifornijskiej wersji, Amerykanie z wybrzeża wkrótce pokochali również tradycyjne warianty sushi. Prawdopodobnie California rolls przyczyniły się więc do rozsławienia kuchni japońskiej na szeroko pojętym Zachodzie. W dodatku ten typ sushi przypadł do gustu samym Japończykom. Kalifornijskie sushi zmieniało się na przestrzeni lat. Mięso kraba bywa zastępowane paluszkami krabowymi surimi. Wybitni szefowie kuchni stawiają jednak na naturalne składniki, które odznaczają się świeżością i rozpieszczają kubki smakowe.

    W Maiko Sushi znajdziesz aromatyczne sushi rożnego rodzaju, od nigiri, przez California rolls po maki na ciepło. Proponujemy także całe zestawy sushi, dlatego z nami zupełnie bez trudu zorganizujesz ekskluzywną imprezę. W pracy posilisz się pysznym japońskim lunchem, a na wieczór polecamy nietuzinkowe japońskie desery. Spróbuj!

  • Gunkany

    Gunkany x2 szt

  • Oyakomaki

    Oyakomaki x2 szt

  • Tatary

    Tatary 120g

  • Sashimi

    Sashimi x3 szt

  • Sashimi roll

    6x sashimi roll

  • Maki na ciepło

    4x grailowane Maki

  • Desery
  • Napoje
  • Dodatki
  • Maki specjał szefa kuchni

    Maki specjał szefa kuchni x4 / x6 / x8 szt

  • Krewetki